top of page

ERVARINGEN met Jan Kuipers – JK (Ontstoringstechniek)

HI uit Den Bosch

12 januari 2007

 

 

Over welke periode? De laatste 5 jaar

 

Aanleiding contact met JK: RSI vingers en hand

 

Door wie aanbevolen?: mijn tante. Ze had positieve verhalen over JK gehoord.

 

Wie ben ik: vrouw, 52 jaar, 2 universitaire opleidingen, ambtenaar, moeder van 2 kinderen en  (soms vervelend) kritisch. Ik denk dat er veel meer is tussen hemel en aarde dan wij kunnen bevatten en ik sta open voor alternatieve geneeswijzen en spiritualiteit. 

 

Waarom schrijf ik dit?

Wanneer ik JK bel neemt hij steeds ruim de tijd. Ook onderzoekt hij nog dingen die hij niet een, twee, drie kan beantwoorden in zijn ‘vrije tijd’. De vele uren dat ik met hem heb gepraat over mijn vragen, zijn werk en spirituele zaken ervaar ik als waardevol. Ik ben er van overtuigd dat ik mij deze jaren goed heb gevoeld (energieker dan vaak de jaren daarvoor) omdat mijn energiecentra (chakra’s) beter werken. Regelmatig vroeg JK mij, mijn bevindingen op papier te zetten. Dit heb ik gedaan, omdat ik vind dat JK ook ’belangeloos’ veel doet voor mensen, ik zijn volhardende zoeken naar oplossingen waardeer. Ook zou ik het fijn vinden wanneer mensen door ook mijn ervaringen JK bellen voor informatie.

 

Wat doet JK (zie zijn internetsite): JK begon zijn spirituele carrière als wichelroedeloper en is gaan zoeken naar oplossingen voor de negatieve werking van wateraders (o.a. het opheffen van schadelijke trillingen en stralingen) en allerlei lichamelijke klachten. Hij richt zich o.a. op het goed laten draaien van de chakra’s (energiecentra) van mensen en het opheffen van allergieën. 

JK bepaalt wat er moet gebeuren en wat er aan de hand is door te pendelen. Ik zie het pendelen als een speciale gave van JK. Zijn ’pendel’ capaciteiten ben ik steeds meer gaan vertrouwen. Ik heb mijn aarzelingen bij pendelen, omdat iemand zelf de pendel kan beïnvloeden en mogelijk ook lagere krachten aangetrokken kunnen worden? JK pendelt naar zijn zeggen ook niet zuiver voor zichzelf, maar voor anderen (mij) komt hij tot verbluffende inzichten. Je moet er echter nooit 100% op vertrouwen en kritisch blijven.  

 

De remedies om van je klachten af te komen kosten weinig tijd (vaak enkele minuten).

 

Klachten, wat kon ik doen, resultaten/ervaringen:

 

RSI vingers en hand: Na ’ompolen’ (energiecentra weer goed laten draaien) moest ik een druppel azijn op een vinger laten drogen. Ik voelde me voor gek zitten, toen ik dat deed, maar kon (tot mijn verbazing) de energie voelen stromen. Ook klik ik regelmatig vier minuten - met de voeten uit elkaar en handen naast mijn lichaam - alle vingertoppen in een keer op elkaar. De pijn in mijn vingers nam al binnen een paar dagen af en na 2 weken voelde ik beduidend minder pijn in mijn vingers en hand. Een lange tijd is mijn wijsvinger nog wel gevoelig gebleven. Nog steeds doe ik deze vingeroefeningen om RSI te voorkomen. (Werk uren per dag achter de computer).

 

Dikke knobbel in mijn knieholte: Na ongeveer een jaar kreeg ik van de ene op de andere dag een dikke knobbel in mijn knie. Ik liep met pijn en kon o.a. niet meer sporten. De huisarts stelde een cyste vast (met water gevulde bobbel). Ik had niet veel kans dat de cyste zou wegtrekken. Als ik er teveel last van bleef houden zou de cyste weggehaald kunnen worden.

Volgens JK was de knobbel in mijn knieholte een gevolg van een allergie en na een behoorlijke tijd zoeken bleek ik volgens hem allergisch te zijn voor walnoten. Als remedie moest ik een zak walnoten op een knobbel in mijn nek leggen (aantal minuten erop en er weer af), enkele vingertoppen een aantal seconden tegen elkaar houden, weer los en weer tegen elkaar aan houden. Ik moet toegeven, ik was behoorlijk sceptisch en dacht ’dit kan ik ook werkelijk niemand vertellen, dit gelooft toch niemand’. Waarom ik het toch deed? Ik vraag iets, JK doet moeite om me te helpen, dan probeer ik ook zijn advies - hoe sceptisch ik zelf ook ben - op te volgen. Resultaat, na een paar dagen was de pijn weg, de knobbel verdween geleidelijk. Een lange tijd heb ik nog een kleine verdikking gevoeld in mijn knieholte.

Drie maanden daarna heb ik een maand in Nepal gelopen (de vliegreis was al eerder geboekt). Volgens de pendel van JK zou ik in Nepal ook geen last krijgen van mijn been. Ik dacht toen, ’dat geloof ik graag, maar gelukkig kan ik me, indien nodig, altijd nog betaald van de berg af laten dragen. Gelukkig had ik in Nepal ook helmaal geen last van mijn been. Ook de knieband die ik had meegenomen heb ik niet hoeven te gebruiken en de pendel van JK had dus gelijk gekregen.

 

Hoesten

Tijdens een andere vakantie kreeg ik van het ene op het andere moment een nare kriebelhoest die mij dag en nacht hinderde. Na een week verwees de huisarts mij naar de neus-, keel- en oorarts, maar de hoest bleef aanhouden. Ik sliep heel slecht en had een rauwe keel. Daarna bedacht ik pas dat ik JK kon bellen. Hij zei dat ik ‘gepakt was door de energie van iemand’ waardoor mijn chakra’s ‘dichtgeslagen waren’ (draaiden niet meer) en enkele chakra’s waren ’omgepoold’ (draaiden de verkeerde kant op). Ik volgde zijn aanwijzingen op en was na een paar uur mijn kriebelhoest kwijt en sliep weer goed. ’Ik had JK eerder moeten bellen, dacht ik toen’.

 

Futloos, niet lekker in mijn vel zitten: Meerdere malen wanneer ik mij futloos voel heb ik JK gebeld en altijd ’draaide er iets niet goed’ of was het te wijten aan een allergie. Snel nadat ik de ’oefeningen van JK’/ zijn aanwijzingen opvolg voel ik me steeds ook beter.

 

Corrector

Sinds 2002 huur ik een corrector. De corrector neutraliseert water- en aardstralen en bestaat uit glas dat op een bepaalde trilling is getikt door JK en dit glas plaatst hij in een plastic stuk rioolbuis. De corrector werkt binnen een straal van 20 meter.  

 

De kosten: de huur van de corrector en de telefonische consulten (waarvoor JK niets rekent) zijn relatief laag te noemen (Totaal rond de E. 100 per jaar, inclusief BTW). Het helpen van mensen staat bij JK voorop.

 

Eigen omgeving

Mijn dochter (21 jaar) staat open voor suggesties van JK, mijn zoon (23 jaar) niet. Hij vindt zijn moeder erg goedgelovig. Ongeveer tien mensen uit mijn omgeving hebben inmiddels ook een corrector. Twee van de tien hebben de corrector na een jaar weer ingeleverd, omdat ze er geen baat bij zouden hebben gehad. JK zegt hierover dat mensen hem ook moeten bellen als ze zich niet goed voelen. Vaak draaien hun chakra’s niet goed. Een vriendin zegt dat de corrector nooit haar huis meer uit gaat. Ze voelde zich zelf, na plaatsing van de corrector,  onmiddellijk veel beter en haar dochter sliep opeens goed.

 

Telefonisch contact met JK

Wanneer je JK belt neemt hij de tijd voor je. Het kost even voor je vertrouwd bent met de termen die hij gebruikt. JK springt, in zijn enthousiasme en betrokkenheid, regelmatig van de hak op de tak. Echter JK legt met veel geduld alles steeds weer uit, zeker wanneer je het hem vraagt.   

 

Suggesties

Schrijf, voordat je JK belt, op wat je hem zou willen vragen. Maak aantekeningen tijdens het gesprek en vraag wanneer je iets niet begrijpt. Bel hem wanneer je je niet goed voelt of als je b.v. twijfels hebt over de positieve werking van de corrector.

Blijf natuurlijk ook altijd je gezonde verstand gebruiken. Je bent en blijft verantwoordelijk voor jezelf.

 

Ook na vijf jaar begrijp ik nog niet altijd wat JK allemaal precies checkt/’onderzoekt’. Ik hoor hem mompelen ‘links, rechts, meridiaan’ enz. Vaak wacht ik rustig af of alles goed is en of er iets bijgesteld moet worden. Een boek met uitleg zou ik echter erg op prijs stellen. Ik zou het ook erg jammer vinden als de kennis van JK verloren zou gaan. Hij is volgens mij ‘iets’ op het spoor, waar veel mensen baat bij zouden kunnen hebben. Sommige van zijn ‘bevindingen’ zouden (op een prettige manier) nader wetenschappelijk onderzocht kunnen worden, b.v. zijn ideeën en remedies voor en over mensen die chronisch vermoeid zijn, zijn kijk op de invloed van magneten, huil baby’s en allergieën.

bottom of page