top of page
Geopatische straling

Vroeger al waren er heel veel boeren die op een bepaalde plek in de stal geen koeien neerzetten, omdat dat kennelijk geen goede plek was. Welke koe ze er ook plaatsten, telkens gingen de koeien met hun gezondheid achteruit. Datzelfde komt ook vaak voor met kleine kinderen. Ze liggen nachtenlang te huilen, maar nadat hun bedje is verplaatst naar de andere kant van de kamer is er opeens niets meer aan de hand. U heeft het zelf vast ook wel eens meegemaakt of gehoord; hoe vaak gebeurd het niet dat de gezondheid van mensen veranderd na een verhuizing? Of dat een hond of een paard nooit op een bepaalde plek gaat liggen? Of dat wanneer er twee mensen in een bed liggen, de een nergens last van heeft terwijl de ander ligt te zweten, te woelen en er steeds uitgaat om naar het toilet te gaan?


Je kunt bij bovenstaande voorbeelden in bijna alle gevallen wel stellen dat er straling in het spel is. We zullen proberen uit te leggen hoe het zit met de verschillende soorten straling vanuit de aarde:
Het dichtste netwerk is het Hartmann net. Dit zijn banen van 21 cm breed. Ze lopen van nature van noord naar zuid om de twee meter, en van oost naar west om de tweeënhalve meter. Vervolgens is er het Curry net. Dit is diagonaal ten opzichte van het Hartmann net en de banen zijn ongeveer 60 cm breed. De afstand tussen de banen is variabel. Vaak komen we ze om de ongeveer 13 meter tegen. daarnaast is er het Kunnen net. Dit is net als het Curry net diagonaal, en de banen zijn ongeveer 30 cm breed. De afstand tussen de banen is ook weer variabel, maar we komen ze vaak tegen om de plusminus 33 meter. Deze drie netwerken komen we zonder uitzondering overal tegen. U kunt zich dus wel voorstellen dat er maar weinig tweepersoons bedden zijn waar geen enkele baan over loopt.

geopatische straling.jpg
bottom of page