top of page

Hallo meneer Kuipers,

  

U vroeg mij om mijn ervaring met ontstoringstechniek eens op te schrijven.

Het heeft even geduurd, maar door de drukte van de sinterklaasfeesten is het even naar de achtergrond geschoven.

We hebben Uw raad gevraagd omdat onze drie kinderen in de winter, snel moe zijn, vaak grieperig, hangerig, erg wit zijn etc.

Ook hadden wij erg veel problemen op ons melkveebedrijf. Onze koeien hadden een hoog celgetal, veel afzetters, kalveren aan de diaree en koeien die slecht de melkstal in wilden.

Met onze kinderen gaat het tot nu toe erg goed. Ze zijn vrolijk, niet hangerig of grieperig. Een aantal weken geleden had onze jongste zoon van twee en onze dochter van vier last van diaree. We hebben U toen gebeld en U gaf ons het advies om te een glas cola te geven, dat hebben we toen gedaan. En wat is het geval de diaree was de volgende dag over, tja zeg het maar.... Ook mijn man heeft U de afgelopen week gebeld. Hij had veel last van zijn keel en lang niet fit. U gaf hem het advies om een aantal tellen een flesje spa blauw ter hoogte van z'n staart bodje op de rug te zetten. Dat heeft hij gedaan, op dat moment voelde hij niets, en dacht het zal wel.... Jawel 's middags stond hij boven op een bult persvoer ,zand te spitten, hij voelde zich bijzonder fit. ('s morgens had hij nog nergens puf voor). Hij heeft zich wel achter de oren gekrabd, ''t zal dan toch wel helpen. Een nuchtere boer moet er toch aan geloven.

Wat ons vee betrefd, het gaat goed. Het celgetal is enorm gedaald, voor de kenners van 390 naar 170. Iets wat we gedeeltelijk kunnen verklaren wat seizoen betreft maar deze verschillen hebben we in jaren niet gehad met name de piek die zo snel gedaald is. Ook de drachtige koeien doen het goed, afzetters hebben we niet meer gehad, nu ongeveer 4 maanden nu Uw bezoek. De kalveren zijn af en toe aan de diaree maar lang niet meer zo extreem al dat het geweest is. Kortom hoe het kan is voor ons niet te verklaren maar dat er opmerkelijk veel verbeterd is nadat U ons bedrijf en gezinsleden ontstoord hebt is voor ons wel duidelijk. 

Meneer Kuipers, Bedankt!

 

Vriendelijke groet Esther R.

bottom of page